Database

Predavanja so razvrščena po abecednem vrstnem redu naslova predavanj.


Sergej Rožman

Izgubite podatke, ne da bi to kadarkoli opazili

Sergej Rožman
ABAKUS plus d.o.o.

Ste že kdaj izgubili podatke?

Pred časom smo prikazali nekaj scenarijev, kako lahko izgubimo podatke, tudi če vse naredimo prav in celo po priporočilih. Vas zanima, kako je s tem v novejših verzijah Oracla - 12, 18, 19?

Prikazali bomo tudi, kako lahko izgubimo podatke in da za to sploh nikoli ne bomo vedeli. Še več. Če že bomo ugotovili, da se je izguba zgodila in bomo celo imeli na voljo prave podatke, ne bomo prepričani, ali so ti res pravi. Najhuje pri vsem tem pa je, da nam za preprečitev omenjenega scenarija ne pomaga prav noben backup.


Informacije o predavanju

Jezik / Language: SLO


O Avtorju

Sergej Rožman je diplomiral iz elektronike in magistriral iz telekomunikacij na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Glavna področja njegovega dela v podjetju Abakus so: Linux (od l. 1995), sistemi visoke razpoložljivosti (od l. 1990), Oracle zbirke podatkov (od ver. 7.1.5).

Sergej se zadnje čase veliko ukvarja s sistemi za objektno shranjevanje podatkov CEPH in raznimi virtualizacijskimi rešitvami. Je tudi idejni avtor Abakusove inovativne rešitve za backupiranje podatkov – Backup server.

  • # Oracle
  • # Database

Vsebina iskanje