Data & AI

Predavanja so razvrščena po abecednem vrstnem redu naslova predavanj.

V področju “Data & AI” so uvrščena predavanja, ki obravnavajo tako različne tehnike in orodja za analitično obdelavo podatkov, kot tudi obdelavo podatkov s pomočjo t.i. ‘umetne inteligence’ (Artificial Intelligence) in ‘strojnega učenja’ (Machine Learning). Seznanili se bomo novo strategijo Oracle na področju poslovne analitike, izvedeli kakšno podporo pripravlja Oracle za t.i. ‘podatkoslovce’ (Data Scientists) in razvijalce aplikacij. Osnova obdelavi podatkov so pa seveda baze podatkov, kjer gre trend razvoja v smeri avtonomnih baz podatkov. Spoznali bomo, da ‘strojno učenje’ ni samo en nov “buzz word” ampak, da lahko določene algoritme in metodologije že uporabimo v svojih informacijskih sistemih. Podatkovni modeli, z množico različnih podatkov in relacijami med njimi, postajajo vedno bolj kompleksni. Kako si pri tem lahko pomagamo z “Oracle Graph Analytics” bomo lahko spoznali tako preko predavanja kot tudi preko poglobljene delavnice. Uporaba podatkov postaja na eni strani vedno bolj regulirana z različnimi uredbami in direktivami (npr. GDPR) na drugi strani pa tudi zanimivo “tržno blago”. Prikazan bo primer zagotavljanja varnosti in zasebnosti podatkov v zdravstvu.

Ne spreglejte delavnice “Oracle Graph Analytics”! Število mest je omejeno. Potrebna je svoja prijava

Albert Godfrind

Graph Analytics: A New Way to Understand Your Data


Albert Godfrind
Oracle

Modeling information as graphs is a natural and intuitive way for understanding complex relationships such as interactions in social networks or financial transactions between legal entities.

Read more...
  • # Data
Luke Davies

Machine Learning - The Basics


Luke Davies
The Pythian Group

Machine Learning and Artificial Intelligence are big buzz words today, but what really is Machine Learning? What are the techniques behind the most common methodologies? How can we use ML effectively to get good consistent results?

Read more...
  • # MachineLearning
Matjaž Zupan

Oracle Autonomous Data Warehouse v praksi


Matjaž Zupan
Qubix Svetovanje d.o.o.

Namen predavanja je v zgoščeni obliki predstaviti izkušnje pri uporabi baze Autonomous Data Warehouse v praksi. Izpostavljene bodo njene prednosti in slabosti v primerjavi z klasično bazo.

Read more...
  • # Data
Tomaž Poštuvan

Strategija Oracle-a na področju podpore umetni inteligenci


Tomaž Poštuvan
Oracle Software d.o.o.

Umetna inteligenca in strojno učenje sta v zadnjem času postali modni besedi, ki se uporabljata vsepovsod v svetu informacijske tehnologije. Tudi Oracle v ozadju večine svojih produktov uporablja metode strojnega učenja.

Read more...
  • # AI
  • # MachineLearning
Žiga Vaupot

Trendi v poslovni analitiki in Oracle Analytics


Žiga Vaupot
Qubix Svetovanje d.o.o.

Oracle je konec junija objavil novo strategijo na področju poslovne analitike. Gre za korenit zasuk v načinu vstopanja Oracla na trg poslovne analitike, ki ga že doglo obvladujejo Tableau, Microsoft in drugi ponudniki programske opreme za poslovno analitiko. Da misli Oracle izredno resno, je nakazal že s tem, da je prilagodil cenovno politiko - beri znižal cene (Oracle !?!?) za poenoten produkt ORACLE ANALYTICS, ki je povsem konkurenčna prej omenjenim ponudnikom.

Read more...
  • # Data
Miloš Cigoj

Varnost in zasebnost v IT v zdravstvu + "privacy engineering"


Miloš Cigoj
Parsek d.o.o.

Security & privacy je eden glavnih razlogov, zakaj se še dandanes postavljajo vprašanja in dvomi o učinkovitosti in smiselnosti digitalizacije healthcare industrije (vsi poznamo primer izolske bolnišnice).

Read more...
  • # Security

Vsebina iskanje