Data & AI

Predavanja so razvrščena po abecednem vrstnem redu naslova predavanj.


Tomaž Poštuvan

Strategija Oracle-a na področju podpore umetni inteligenci

Tomaž Poštuvan
Oracle Software d.o.o.

Umetna inteligenca in strojno učenje sta v zadnjem času postali modni besedi, ki se uporabljata vsepovsod v svetu informacijske tehnologije. Tudi Oracle v ozadju večine svojih produktov uporablja metode strojnega učenja.

S svojo AI strategijo “Pripravljena za izvajanje/pripravljena za razvoj in pripravljena za delo” je obogatil tako svoje oblačne aplikacije kot tudi platformo za “podatkoslovce” (data scientist) in razvijalce aplikacij, seveda pa se umetna inteligenca skriva tudi pod pokrovom avtonomne baze podatkov, ki tudi po Gartnerju postaja glavna smer razvoja podatkovnih baz.

Čeprav AI platforma še niti ni dostopna, posamezne komponente že imamo, pa tudi strategija je jasno začrtana. V predavanju bomo spoznali Oracle-ovo strategijo na tem področju in nekaj oblačnih storitev, ki funkcionalnost strojnega učenja že uporabljajo.


Informacije o predavanju

Jezik / Language: SLO


O Avtorju

Mag. Tomaž Poštuvan, rojen v Ljubljani, je po končanem študiju na Fakulteti za računalništvo in informatiko leta 1997 pridobil naziv »magister računalništva in informatike«. V tem času je bila njegova raziskovalna dejavnost usmerjena predvsem na področje prevajanja programskih jezikov. Kasneje se je ukvarjal z razvojem poslovnih informacijskih sistemov, trenutno pa je zaposlen v podjetju Oracle. Od leta 2012 vodi skupino visoko specializiranih prodajnih svetovalcev za področje vmesne programske opreme (middleware) in razvojnih orodij v vzhodni Evropi. Njegove naloge so spremljanje tehničnih novosti tega področja ter ugotavljanje potreb tržišča IT. Med drugim je član programskega odbora nekaterih konferenc v Sloveniji, tudi društva uporabnikov Oracle – SIOUG. Redno se pojavlja na slovenskih računalniških konferencah in predstavitvah, kjer predstavlja Oracle-ove rešitve na področju aplikacijskega strežnika in razvojnih orodij, v zadnjem času pa tudi oblaka.
  • # AI
  • # MachineLearning

Vsebina iskanje