Database

Predavanja so razvrščena po abecednem vrstnem redu naslova predavanj.


Jakob Holešek

Hints - Zakaj, Kje, Kdaj, Kaj, Kako in Kdo

Jakob Holešek
UBS Business Solutions AG, London Branch

Hints - kratka navodila o tem, kako naj se poizvedba izvaja - so na voljo za uporabo in zlorabo že kar nekaj časa. Dovoljujejo nam predpisati način izvedbe poizvedbe - ker verjamemo, da je boljši, kot jo predlaga naš predragi optimizer.

S tem, ko nam je bila zaupana ta moč, pa smo tudi sprejeli nekaj odgovornosti - o naših “ukazih” se ne razpravlja, se samo izvršujejo, bolj ali manj po vojaško :) Toda, zakaj bi hint-e uporabljali, kje, kdaj, kaj spraviti vanje, kako in kdo? Z vami bom delil tudi nekaj primerov iz arhivov našega performance team-a in nekaj nasvetov, kaj uporabiti in kaj ne, na katere smo naleteli.


Informacije o predavanju

Jezik / Language: SLO


O Avtorju

Z Oracle podatkovnimi bazami se tako ali drugače ukvarjam že več kot 20 let. Delal sem kot razvijalec aplikacij z Oracle Forms in Case orodji, bil DBA in večkrat delal na zahtevnejših projektih migracij doma in v tujini. Zadnja leta delam v Londonu v eni večjih mednarodnih bank. Sem član manjše ekipe odgovorne za performance tuning porednih SQL stavkov na bazah velikosti več TB.
  • # Database
  • # Best practices

Vsebina iskanje