Java

Predavanja so razvrščena po abecednem vrstnem redu naslova predavanj.


Gregor Petrin Kraškovic

Izbrana orodja za SQL-centričen razvoj JVM aplikacij

Gregor Petrin Kraškovic
Razum d.o.o.

Ali prehitro posegamo po orodjih, ki nam skrijejo bazo podatkov? ORM orodja za nas v ozadju velikokrat izvajajo "magijo", katere smo včasih sicer veseli, a ta magija nam zna tudi kaj hitro pokazati svojo temno stran.

Obljubljajo nam možnost, da lahko kadarkoli med razvojem preklopimo na drugo bazo podatkov, hkrati pa nam otežujejo, da bi v polnosti izkoristili tisto izbrano, za katero smo se dokončno odločili.

Govorili bomo o nekaterih izmed orodij, s katerimi je bogat Java svet, ki nam razvoj SQL-centričnih aplikacij ne samo olajšajo, pač pa ga naredijo celo prijetenega in učinkovitega. Bazo si bomo priskrbeli ter jo napolnili z Docker compose, verzionirali s Flyway ter povpraševali z jOOQ, na koncu pa še testirali s Testcontainers.

Delili si bomo izkušnje, kako nam lahko take knjižnjice dopolnijo ali celo popolnoma nadomestijo uporabo bolj klasičnih ORM orodij, pa naj si želimo iz naše baze iztisniti boljše performance ali pa hočemo ohraniti popolen nadzor nad dostopom do podatkov.


Informacije o predavanju

Jezik / Language: SLO


O Avtorju

Gregor že skoraj 15 let profesionalno razvija IT rešitve v mnogih ekosistemih, v zadnjem času gnezdi med različnimi JVM jeziki.

  • # Java
  • # SQL

Vsebina iskanje