Cloud-native & DevOps

Predavanja so razvrščena po abecednem vrstnem redu naslova predavanj.


Dejan Pust, Rok Povše  in Matjaž B. Jurič

Izkušnje pri razvoju digitalne platforme v družbi Petrol na osnovi mikrostoritev in cloud-native arhitekture

Dejan Pust, Rok Povše in Matjaž B. Jurič
Petrol in UL, Sunesis, Kumuluz

V predstavitvi bomo opisali konkretne praktične izkušnje družbe Petrol pri vzpostavitvi sodobne digitalne platforme, kot osnove za razvoj sodobnih digitalnih rešitev in produktov.

Digitalna platforma vključuje množico APIjev in mikrostoritev, ki ponujajo ključne funkcionalnosti, od košarice, produktnega kataloga, izdajanja računov v digitalni obliki, plačilnih storitev, itd. Platforma je zasnovana v celoti na arhitekturi mikrostoritev in konceptih cloud-native. Temelji na Javi in ogrodju Kumuluz ter sledi smernicam Microprofile. V predstavitvi bomo predstavili izkušnje, opisali, kaj deluje, katerih napak ne smete narediti in kaj vse potrebujete, da razvoj na osnovi mikrostoritev dejansko deluje in prinaša prednosti.


Informacije o predavanju

Jezik / Language: SLO


O Avtorju

Dejan Pust (Petrol)

Dejan Pust, vodja razvojne ekipe na Petrolu, z več letnimi izkušnjami pri oblikovanju IT rešitev za telekomunikacijske operaterje, zavarovalnice in energetske družbe. V okviru projekta digitalne platforme je odgovoren za arhitekturo in tehnični razvoj ekosistema.

Rok Povše (Sunesis)

Rok Povše je vodja projektov v podjetju Sunesis d.o.o., kjer se ukvarja s področjem integracij in interoperabilnosti informacijskih sistemov. Njegova ekspertiza pokriva področja API-jev, mikrostoritev, računalništva v oblaku, SOA in BPM. Poleg tega je sodeloval pri pripravi in izvedbi večjega števila evropskih in nacionalnih projektov, kot so Flexiciency, AgroIT, DigiTrans, CLASS, OPCOMM in Sintesis.

Matjaž B. Jurič (UL, Kumuluz)

Predstojnik Laboratorija za integracijo informacijskih sistemov na UL FRI in mentor start-up podjetij. Je avtor 17 knjig, izdanih pri mednarodnih založbah ter več kot 600 drugih publikacij. Vodil je številne raziskovalne in aplikativne projekte, ponaša pa se tudi s prestižnimi nazivi Java Champion, IBM Champion in Oracle ACE Director.

Prejel je več mednarodnih nagrad, med drugim nagrado za najboljšo SOA knjigo (New York), nagrado za najboljši SOA projekt v telekomunikacijah (Las Vegas), nagrado Java Duke's Choice Award Winner (San Francisco) za najboljšo inovacijo v Javi, nagrado za najboljši znanstveni članek s področja storitev, nagrado za najboljšega raziskovalca po mnenju industrije in Zlato plaketo za izjemne zasluge pri razvijanju znanstvenega ustvarjanja.

  • # Reactive
  • # Cloud

Vsebina iskanje